Happy Molina Days

Фестивал на лалето в Истанбул 2024 - 3 нощувки
4 дни / 3 нощувки

Цена от: 335 лв.
Изпрати запитване
Програма
ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 2024

Дати на заминаване: всеки четвъртък
04.04.2024г.
11.04.2024
18.04.2024
25.04.2024
Цена: 335 лв

Възможност за тръгване от Враца, Мездра, Ботевград

ПРОГРАМА:

1 ден: четвъртък
Рано сутринта отпътуване от София, по маршрут - Пазарджик-Пловдив-Хасково-Кап.Андреево-Истанбул. Пристигане в Истанбул и посещение на парка Емирган. Паркът Емирган e много популярен, тъй като тук се провежда световно известен фестивал на лалетата. Лалето се е превърнало в един от символите на Турция. Отглеждано е масово, с десетки различни сортове. Това е цветето, по което Европа полудява и за малко не разорява някои видни кралски фамилии…
Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден: петък
Закуска. Панорамна обиколка /срещу допълнително заплащане/ с посещение на най-българското място в Истанбул, а именно кварталът Фенер и българската желязна църква Свети Стефан. Продължаваме с разходка в стария еврейски квартал Балат, запазил своето очарование със старата си архитектура и разноцветни сгради. Обиколката ще продължи към един хълм, който не е обозначен на географските карти. Казва се Пиер Лоти хълм (по-правилната транскрипция е “хълмът на Пиер Лоти” според турското название “Пиер Лоти тепеси” - б.а). За отбелязване е, че е единственият хълм с име на чужденец, чиято популярност е останала непокътната от XIX в. до наши дни. Хълмът си има и запазена марка - това е старинно кафене с име “Пиер Лоти”.
На височина 55 метра от морското равнище са разположени масички, покрити с кокетни карирани в червено и бяло покривки, и ниски столчета, които почти винаги са заети от хора, главно двойки, чевръсти сервитьори, които разнасят кафе или чай. А под краката ви се открива една от най-красивите гледки към Златния рог, перлата на Истанбул, която буквално спира дъха. Ако евентуално навън вали или е студено, не е беда, кафенето има и закрито помещение, откъдето се откроява същата панорама.
Връщане в хотела. Свободно време.


Вечерта по желание /срещу допълнително заплащане/ "Нощен Истанбул". В тази програма сме избрали да ви покажем един различен Истанбул с неговото нощно лице. Ще отпътуваме към Златния рог, където на моста Галата ще имаме фото пауза. Пред нас ще бъде новата европейска част на града, а зад нас старата. Ще видим светлините на континента Азия и неговите най-големи забележителности. Следва посещение на най-новата атракция на Истанбул, а именно Галата порт. Новото пристанище станало притегателно място за всички гости. Пред нас ще се види първият въжен мост над Босфора, познат от турските сериали, историческия полуостров на града и разбира се азиатския бряг. Свободно време за снимки. Отпътуване към историческата част на града – площадът Султан ахмед. Разглеждане на Синята джамия /отвън/, Света София /отвън/ и Хиподрума с неговите паметници. Връщане в хотела. Нощувка.


3 ден: събота
Закуска. Екскурзия с корабче по „Босфора“ (срещу допълнително заплащане). – плаването продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата.


По обяд по желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за посещение на континента Азия. Ще преминем по първия въжен мост над Босфора за да преминем от Европа в Азия и ще се отправим към двореца Бейлярбей. Свободно време за посещение на градините и фотопауза. Продължаваме разходката към кварталът Кузгунджук, разположен в района Юскудар от азиатската страна на Босфора. Кварталът изглежда малък, но тук можете да прекарате цял ден, разглеждайки историческите сгради, кафенета и цветни улички. Най-крещящото място в Кузгунджук е улица Икадие. Именно това е улицата, където се намират всички места за разглеждане, исторически синагоги, църкви и кафенета. В квартала са снимани едни от най-известните турски сериали – Сестра Перихан, Почукай на вратата ми и Черна любов. Кварталът е бил и все още е любимо място на много известни личности. В една от цветните къщи е живял Франц Лист. Тук се намира един от любимите ресторанти на основателят на Турската република – Мустафа Кемал Ататюрк, както и любимият рибен ресторант на актрисата Мерил Стрийп. Свободно време. Връщане в хотела.


Вечерта пожелание срещу допълнително заплащане
Вечеря на панорамен кораб ресторант по Босфора./куверта включва: трансфер, вечеря, шоу програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/.
ИЛИ
Вечеря в ресторант с турска шоу програма – куверта включва: вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.
Нощувка.

4 ден: неделя
Закуска. Отпътуване за Одрин. Посещение на борсата за перилни препарати, локуми, баклави и др. Свободно време около 45 мин. Пристигане вечерта.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✓Транспорт с автобус за международен превоз
✓ 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул
✓ Посещение на парка Емирган
✓ Посещение на град Одрин;
✓ Пътни такси;
✓Медицинска застраховка на ЗК Лев Инс с покритие 5000€ за лица до 65 г.;
✓Водач от туристическата агенция;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✓Разходи от личен характер;
✓ Такси за посещаваните обекти;
✓ Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания;
✓Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
✓ Отпътуване от Враца, Мездра и Ботевград - 20 лв / двупосочно/

✓Панорамна обиколка на града с автобус - 15 евро
✓ Екскурзия "Нощен Истанбул" - 15 евро
✓ Екскурзия с корабче по Босфора - 20 евро
✓ Посещение на континента Азия - 15 евро
✓Вечеря на панорамен кораб ресторант по Босфора - куверта включва: трансфер, вечеря, шоу програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 55 евро

✓ Вечеря в ресторант с турска шоу програма – куверта включва: вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 30 евро