Happy Molina Days

Непознатата и очарователна Босна - Сараево, Мостар и Почители
4 дни / 3 нощувки

Маршрут:
София - Сараево - Високо - Мостар - Почители

Цена от: 419 лв.
Изпрати запитване
Програма
Подарете си едно различно преживяване! Докоснете се до тайни и мистерии, които все още будят въпроси и привличат хиляди туристи от цял свят.


Цена: 419.00 лв
23.05.2024-26.05.2024

Екскурзия до Сараево-Мостар -Почители - Вишеград

ПРОГРАМА:
1 ден. СОФИЯ - НИШ - КРУШЕВАЦ - ВИШЕГРАД - САРАЕВО 
Отпътуване от гр. София- 05.00 – МА "Сердика" бивш Трафик Маркет. Транзитен преход през република Сърбия. Пристигане в Сараево. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка. 

2 ден. САРАЕВО  - ВИСОКО - САРАЕВО
Закуска. Отпътуване към станалите вече популярни Босненски пирамиди, разположени на 30 км от Сараево, на височина от 700 м., които се считат за по-стари от египетските. Място, за което се твърди, че е заредено с необикновена енергия, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Възможност за разглеждане на тунелите и пирамидата на слънцето (входна такса 10 евро).Според изследванията пирамидата е на поне 25 000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха, която е свършила преди повече от 10 000 години. Връщане в Сараево. Посещение на Тунел Спаса или Тунел на надеждата. Това е тунел, построен между март и юни 1993 г. по време на обсадата на Сараево в разгара на Босненската война. Чрез този подземен канал до босненската столица са стигали храна, оръжия, провизии, гориво, вестници и всичко необходимо. Следобяд туристическа програма в Сараево - градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали, автентичната турска „баш чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Разглеждане на Кметството, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. За желаещите ще има възможност да се качат на Сараевският лифт Требевич. Открит през 1959 г., той се превръща в емблема на града, до войната през 90-те години, когато е унищожен по време на обсадата. Съоръжението свързва Стария град с близката планина Требевич, която по време на обсадата на Сараево през 1992, се превръща в място от което е обстрелван града. Свободно време в Сараево. Вечеря. Нощувка. 

3 ден. САРАЕВО - МОСТАР – ПОЧИТЕЛИ 
Закуска. Свободен ден в Сараево или по желание/ срещу допълнително заплащане - 25 euro/ еднодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие. Отпътуване за Почители, Почители - колоритно историческо градче, основано през 13 век, разположено амфитеатрално на хълм над река Неретва и е една от големите туристически атракции в Херцеговина Отпътуване за Мостар – град, включен през 2005 г. в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Туристическа програма в Стария град, прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва – символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. Свободно време за разходка и обяд. Връщане в Сараево. Вечеря. Нощувка. 

4 ден. САРАЕВО - СОФИЯ 
Закуска  Закуска. Отпътуване за България с попътно разглеждане на Вишеград. Ще видите един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина", символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненци и сърби, под защитата на ЮНЕСКО. Продължаваме за България. Пристигане в София вечерта.

Цена: 419 лв

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА: 
• 3 нощувки в хотел 3* в Сараево
• 3 закуски
• 3 вечери
• транспорт с автобус; 
• туристическа програма във Сараево; 
• посещение на Босненските пирамиди; 
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от Молина Травел; 
• Медицинска застраховка при Асистанс на стойност 10 000 евро 

ДОПЛАЩАНЕ: 
• настаняване в единична стая – плюс 80 лв. 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 
• градска такса 2 евро на ден на човек
• разходи от личен характер;
• еднодневна екскурзия до Мостар и Почители – 25 евро; / при минимум 15 човека/ 
• входни такси за посещаваните обекти - ТУНЕЛИТЕ КЪМ ПИРАМИДИТЕ - 10 ЕВРО ИЛИ 
20 КМ
•Входна такса Тунел Спаса - 10км

Необходими документи : 
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни . 
Забележка : 
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . 
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване ! 

 

Хотели по програмата