Happy Molina Days

Непознатата и очарователна Босна - Сараево, Мостар и Меджугорие
4 дни / 3 нощувки

Маршрут:
София - Сараево - Високо - Мостар - Меджугорие

Цена от: 299 лв.
Изпрати запитване
Програма
Подарете си едно различно преживяване! Докоснете се до тайни и мистерии, които все още будят въпроси и привличат хиляди туристи от цял свят.


Цена: 299.00 лв
20.05.2023-23.05.2023

Екскурзия до Сараево - Мостар - Меджугорие - Вишеград

ПРОГРАМА:
1 ден. СОФИЯ - НИШ - КРУШЕВАЦ - ВИШЕГРАД - САРАЕВО 
Отпътуване от гр. София- 05.00 – МА "Сердика" бивш Трафик Маркет. Транзитен преход през република Сърбия. Пристигане в Сараево. Настаняване в хотел 3*. Нощувка. 

2 ден. САРАЕВО  - ВИСОКО - САРАЕВО
Закуска. Отпътуване към станалите вече популярни Босненски пирамиди, разположени на 30 км от Сараево, на височина от 700 м., които се считат за по-стари от египетските. Място, за което се твърди, че е заредено с необикновена енергия, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Възможност за разглеждане на тунелите и пирамидата на слънцето (входна такса 10 евро).Според изследванията пирамидата е на поне 25 000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха, която е свършила преди повече от 10 000 години. Връщане в Сараево. Следобяд туристическа програма в Сараево - градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали, автентичната турска „баш чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Разглеждане на Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Свободно време в Сараево. Нощувка. 

3 ден. САРЕВО - МОСТАР – МЕДЖУГОРИЕ 
Закуска. Свободен ден в Сараево или по желание/ срещу допълнително заплащане - 20 euro/ еднодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие. Отпътуване за Меджугорие, най-големия духовен център в цяла Босна. През 1981 г. шест деца от планинското селце съобщават, че пред тях се е появил образът на Дева Мария. Оттогава мястото се превръща в обект за поклонения. Твърди се, че Божията майка продължава да се явява в Меджугорие, за да дава напътствия на човечеството, използвайки за тази цел оригиналните шестима, вече пораснали, свидетели . Отпътуване за Мостар – град, включен през 2005 г. в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Туристическа програма в Стария град, прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва – символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. Посещение на джамията Карагьоз Бей, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула. Свободно време за разходка и обяд. Връщане в Сараево. Нощувка. 

4 ден. САРАЕВО - СОФИЯ 
Закуска  Закуска. Отпътуване за България с попътно разглеждане на Вишеград. Ще видите един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина", символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненци и сърби, под защитата на ЮНЕСКО. Продължаваме за България. Пристигане в София вечерта.

Цена: 295 лв

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА: 
• 3 нощувки в хотел 4* в Сараево - 3 закуски; 
• транспорт с автобус; 
• туристическа програма във Сараево; 
• посещение на Босненските пирамиди; 
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от Молина Травел; 
• Медицинска застраховка при Асистанс на стойност 10 000 евро 

ДОПЛАЩАНЕ: 
• настаняване в единична стая – плюс 80 лв. 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 
• разходи от личен характер;
• еднодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие – 20 евро; / при минимум 15 човека/ 
• входни такси за посещаваните обекти - ТУНЕЛИТЕ КЪМ ПИРАМИДИТЕ - 10 ЕВРО ИЛИ 
20 КМ
PCR - тест, ако е необходим към датата на заминаванe


Необходими документи : 
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни . 
Забележка : 
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . 
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !